En unik utveckling

Dalvey har en rik historia med årtionden av innovation. Från starten i Skottland 1897 har företaget genomgått en unik utveckling...

Företaget grundades som ”Duncan MacRae”, tillverkare av musikinstrument som specialiserade sig på Highland-säckpipor. Att skapa ett musikinstrument är en synnerligen delikat uppgift. Tillverkning och slutbehandling måste utföras enligt exakta standarder, och för att säkerställa förstklassiga akustiska egenskaper krävs en mycket hög grad av noggrannhet och omdöme under design- och produktionsprocesserna. Denna minutiösa uppmärksamhet på detaljer har stått i centrum för företaget ända sedan starten och har fortsatt under företagets hela utveckling.

Stuart Liddell, en av vår tids främsta säckpipeblåsare, blev berömd med en originaluppsättning Duncan MacRae-pipor. Det är med glädje vi tillkännager att exakta kopior av Stuarts pipor nu tillverkas under varumärket Duncan MacRae i samarbete med McCallum Bagpipe.

> Klicka här för att se Stuart Liddell uppträda <

> Klicka här för att lyssna på intervjun med Stuart Liddell <

Sir Patrick


Ägare och vd,
Sir Patrick Grant of Dalvey Bt


I sin ungdom arbetade Sir Patrick som rådjursspårare i de bergiga skotska högländerna och som fiskare i de farliga vattnen utanför Skottlands nordvästra kust. Han var även solomusiker och tävlade i med andra Highland säckpipespelare. Han undervisades av Duncan Johnstone, Donald MacLeod och John Burgess OBE – några av de främsta under säckpipeblåsandets historia.

För att uppfylla en vision om att tillverka exceptionella musikinstrument förvärvade Sir Patrick en liten säckpipetillverkning på 1970-talet. Han ledde företaget i över ett decennium genom att utveckla och fullända de hantverksfärdigheter och den precision som skulle lägga grunden för den unika utveckling som har fört oss till det varumärke för designbetonade accessoarer för män
som vi är idag.

Exceptionell design för män

Den ikoniska Dalvey-pluntan var det första tillbehöret som designades och tillverkades av företaget. Lanseringen blev starten på de årtionden av innovation som ligger bakom varumärket så som det framstår idag.

Sir Patrick har alltid respekterat individualitet, och Dalvey känner vördnad för denna respekt: Varumärket drivs av vår ambition att utrusta män som skapar sina egna livsstilar och kräver utmärkande funktionalitet. När vi designar tänker vi ofta i termer av ”Dalvey Man” – en person som är oberoende och som väljer med omsorg, frågar och har ett öppet sinne.

Skotska högländerna

Dalvey är baserat i de skotska högländerna, en av de mest glesbefolkade regionerna i Europa.

Högländernas inspirerande landskap utgör fonden för vår designprocess, vilket hjälper oss att förverkliga eleganta och funktionella produkter som står sig. Som designhus och fabrik älskar vi att vara baserade här, och vi vill passa på att bjuda in alla varumärkets entusiaster att besöka det skotska höglandet, både för att få ett varmt välkomnande på vår fabrik och för att uppleva skönheten hos vår hemtrakt.

Designfilosofi

Dalveys designfilosofi bygger på en önskan att markera livets stora ögonblick.

Vi skapar produkter med exceptionell design och kvalitet för krävande kunder runt om i världen. De flesta av produkterna vi har konstruerat – det må vara kompasser, fickur, pluntor, klockor, barometrar, manschettknappar eller kort- och sedelklämmor är personliga, graverade med initialer eller ett specifikt budskap.

Vi har haft privilegiet att gravera tusentals produkter – var och med ett unikt uttryck, ämnat att markera ett speciellt ögonblick i livet: En svårvunnen examen, en jämn födelsedag eller årsdag, ett bröllop, pensionering eller myndighetsdagen.

Varför Dalvey?

  • Familjeföretag som drivits från skotska högländerna
  • Ikonisk design – minnesvärda gåvor
  • FGratis standard- och expressleverans, spårad
    när ordervärdet överstiger lokala leveranströsklar

Tel: +44(0)1349 884111

Email: mailorder@dalvey.com

Dalvey, Alness, Highland, Scotland, IV17 0XT